Imam 40 godina. Na bowen terapije sam krenula zbog bolova u vratu i desnoj lopatici, osećaja utrnulosti u desnoj ruci, bolova u leđima, glavobolje i povremenih aritmija.
Ubrzo su mi se aritmije proredile, a potom i sasvim nestale dok mi se disanje znatno produbilo. Nestao mi je i bol u leđim, a glavobolje su se znacajno proredile.
U međuvremenu mi je dijagnostikovan Hašimoto na štitnoj žlezdi i njen usporen rad. Dobila sam hormonsku terapiju i rečeno mi je da tome nema leka i da ću hormone piti celog života. Zbog poremećaja u njenom radu osećala sam pomanjkanje energije, bila sam troma, naduta, otečenih kapaka, počeli su grčevi u listovima i više nisam mogla da uživam u rekreaciji i dugim vožnjama biciklom sa suprugom.
Nastavila sam sa bowen tretmanima, jer sam primetila da mi se u telu stalno nešto događa u pozitivnom smeru i da se stalno nešto namešta i popravlja. Iz terapije u terapiju osećala sam dešavanja na mestima gde sam nekada imala povrede. Takođe su se povlačili simptomi Hašimota: prestali su grčevi u nogama, otklonila se nadutost i otečenost, tako da umesto nadutog stomaka sada imam lep struk, imam energije za sve obaveze u toku dana, a i opet uživam u vožnji bicikla. Ovog leta sam sa suprugom osvojila vrh Avale na biciklu.
Naravno da idem na redovne kontrole štitne žlezde i od proletos mi je prepisana minimalna doza hormona. Ponekad se desi da čak i po dva dana potpuno zaboravim da uzmem hormone.
Pošto Stanka dolazi na kućnu adresu, povremeno su tretmani rađeni i mom suprugu. Neki bolovi koje je imao zbog sportskih povreda sasvim su nestali, a neki su se značajno smanjili. Problemi sa ahilovim tetivama su nestali, a i koleno sa pokidanim ukrštenim ligamentom je i pored toga što nije operisano sve bolje u funkciji.
Mislim da imam mnogo sreće što poznajem Stanku i od srca bih je svakome preporučila. Mnogo mi znači to što i vikendom hoće da dođe kod nas i uradi nam tretman. U bowen tretmanima uživa i naša petogodišnja ćerka.

Ana Strugar Savić

STRUGAR ANA 17.05.2013
STRUGAR ANA 26.12.2012.